RSS

Pieczona owsianka – zdrowe i smaczne śniadanie

Komentarze do artykułu Przeczytaj pozostałe artykuły w kategoriach:Naturalnie w kuchni
Przepisy

Pieczona oesiankaSkładniki:

  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1/4 szklanki otrąb żytnich
  • 1/4 szklanki otrąb pszennych
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 jabłko
  • szczypta cynamonu
  • szczypta soli


Przygotowanie:

Składniki połączyć ze sobą. Dodać jabłko starte na tarce o dużych oczkach.  Odstawić na 30 minut, by składniki napęczniały (można to zrobić wieczorem i odstawić do lodówki na noc). Pieczemy w natłuszczonym naczyniu 40 minut, w 180 stopniach. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. jogurtem naturalnym, miodem, konfiturami itd.

Smacznego!


Wybrane artykuły w tej kategorii