- 1 1 / 4 szklanki płatków owsianych
- 2 / 3 szklanki mleka o obniżonej zawartości tłuszczu (2%)
- 2 / 3 szklanki naturalnego jogurtu
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 2 / 3 szklanki świeżego soku pomarańczowego
- 1 / 4 szklanki miodu
- 1 1 / 2 szklanki startych obranych jabłek (ok. 2 średnich)
- 1 szklanka posiekanego surowego migdały
- 3 filiżanki posiekanych świeżych owoców (np. obrane jabłka, gruszki, pomarańcze)
Przepis:
Cztery pierwsze składniki wymieszać w dużej misce. Pozostawić na 5 minut, aby rozmiękczyć płatki owsiane. Wymieszaj sok pomarańczowy i miód w średniej misce, następnie dodaj do nich tarte jabłka, migdały i 3 szklanki posiekanych owoców. Mieszankę owoców wymieszaj z wcześniej odłożonymi płatkami.
Danie to może być przygotowane do 8 godzin wcześniej, ale musimy je trzymać w lodówce. Przepis wystarcza na 6 porcji.