RSS

Owocowo – owsiane musli

Komentarze do artykułu Przeczytaj pozostałe artykuły w kategoriach:Naturalnie w kuchni
Przepisy

Składniki:

  • 1 1 / 4 szklanki płatków owsianych
  • 2 / 3 szklanki mleka o obniżonej zawartości tłuszczu (2%)
  • 2 / 3 szklanki naturalnego  jogurtu
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 2 / 3 szklanki świeżego soku pomarańczowego
  • 1 / 4 szklanki miodu
  • 1 1 / 2 szklanki startych obranych jabłek (ok. 2 średnich)
  • 1 szklanka posiekanego surowego migdały
  • 3 filiżanki posiekanych świeżych owoców (np. obrane jabłka, gruszki, pomarańcze)

Przepis:

Cztery pierwsze składniki wymieszać w dużej misce. Pozostawić  na 5 minut, aby rozmiękczyć płatki owsiane. Wymieszaj sok pomarańczowy i miód w średniej misce, następnie dodaj do nich tarte jabłka, migdały i 3 szklanki posiekanych owoców. Mieszankę owoców wymieszaj z wcześniej odłożonymi płatkami.

Danie to może być przygotowane do 8 godzin wcześniej, ale musimy je trzymać w lodówce. Przepis wystarcza na 6 porcji.


Wybrane artykuły w tej kategorii