RSS

Tortilla z warzywami

Komentarze do artykułu Przeczytaj pozostałe artykuły w kategoriach:Naturalnie w kuchni
Przepisy

we_dwoje_1_12009Składniki ciasta:

  • 0,6 kg mąki kukurydzianej
  • 0,3 kg mąki pszennej
  • 2 szklanki wody
  • oliwa z oliwek
  • sól

Składniki farszu:

  • pokrojone warzywa: cebula, papryka (czerwona, zielona i żółta), pieczarki, pomidory oraz kapusta pekińska
  • można dodać podsmażoną lub grillowaną  pierś z kurczaka (pokrojoną)

Przygotowanie:

Z soli, mąki i wody wyrabiamy ciasto, a następnie dzielimy na części. Każdą z części wałkujemy na cienkie placki i smażymy na rozgrzanej patelni posmarowanej oliwą. Na usmażone placki nakładamy pokrojone warzywa i pierś z kurczaka.


Wybrane artykuły w tej kategorii